Fresh out of the Zoo

(13 Oktober 2023)

‘n Nuwe begin, vars hoop vir die toekoms. Dit is die tema van die gesoute gesoute sangeres, TV persoonlikheid, radio-omroeper en voormalige Mev. Verenigde Nasies (2006) se splinternuwe enkelsnit getiteld NUWE LIEFDE

Met die splinternuwe liedjie vier die rooikop-sangeres 20 jaar in die musiekbedryf. Sedert sy twee dekades op die musiektoneel verskyn het, het sy deurlopend nasionaal steeds opgetree by talle vroueoggende, kerke en skole en het selfs drie jaar gelede ‘n snit getiteld “Lig breek deur” uitgereik. 

Nuwe Liefde is saam met Nadine geskryf deur die musikante Janie Bay en Hunter Kennedy van Fokofpolisiekar- en Die Heuwels Fantasties-faam. Nadine het self handjie bygesit met die lirieke van die liedjie en die konsep.  

“Om gelukkig te wees is ‘n keuse wat begin by dankbaarheid vir wat ‘n mens het.  Hoop is nie iets wat in die verlede gevind kan word nie, maar in die hede en in die toekoms. Daarom is dit waar jou fokus moet wees,” verduidelik Nadine, wat besluit het dit is tyd om vir haar getroue ondersteuners dankie te sê met ‘n splinternuwe vrystelling wat hoop bring. 

Nadine beskryf die genre van die liedjie as “sparkle pop”. “Ek dink ons het nou net ‘n nuwe genre ryker geword wat die Afrikaanse musiekbedryf betref!”  

Nuwe Liefde se lirieke spoor mens aan om gesonde besluite te neem vir jouself, goeie keuses te maak, die mooi in jou te leer raaksien en van jou sparkle te deel met ‘n wereld wat dit baie nodig het, sê die rooikop-sangeres. 

Nuwe Liefde se lirieke en boodskap is ‘n tipe van ‘n credo vir my. Dit som in ‘n neutedop op waardeur ek is, maar ook waar ek nou staan in my lewe en wat ek wil hê vir my toekoms.” 

Die sangeres, wat vanjaar haar 20ste jaar in die Afrikaanse musiekbedryf vier, glo luisteraars gaan Nuwe Liefde goed ontvang. 

“Ek het baie lank gewag voor ek iets nuut uitreik, want ek wou seker maak ek bring kwaliteit na die tafel toe. My storie is een wat gevul is met lig en sprankel, en ek glo dat daardie lig deur my musiek na ander mense toe oorspoel.” 

Die musiekvideo vir Nuwe Liefde speel af in die Mustang Sally’s Diner in Pretoria. Die stel van die video verleen ‘n unieke visuele element tot die produksie. ‘n Sexy Cobra-voertuig is ook geborg vir die verfilming van die video. 

Gerduan Kemp en sy produksiespan het die video geskiet. Nadine se hare is versorg deur Deon van Dyk van Dumant Hair studio en die grimering is gedoen deur Viki Pienaar. 

“Die storielyn handel oor ‘n meisie wat in haar kop leef, sy is alles vir almal om haar maar sy sukkel om die balans te behou en haarself die tyd en liefde te gee wat sy verdien. Tydens ‘n kuiersessie saam met haar vriendinne, gaan daar ‘n liggie aan vir haar oor wat sy eintlik moet doen om weer te begin “lewe”. Haar vriendinne ruk haar groot bril af van haar neus af, maak haar bolla los, en help haar om die magic in haar weer na vore bring.” 

Nadine is ‘n bekroonde kunstenaar, wat spog met twee SAMA-toekennings, ‘n Bokkie-toekenning, ‘n Afri Indie-toekenning en ‘n Ghoema-toekenning agter haar naam. 

Meer oor die kunstenaar: 

Nadine Blom het op vierjarige ouderdom begin klavier speel en is nou sowat 20 jaar in die musiekbedryf en 10 maande in die radiobedryf doenig. 

Die SAMA-bekroonde sangeres se debuutuitreiking, “Veer”, het 13 oorspronklike en liriekgedrewe snitte uit haar eie pen bevat. Sy word geïnspireer deur werklike ervarings en verwerk pyn, hartseer en trauma met die skryf van musiek en lirieke. 

Nadine het self ‘n veelsydige musieksmaak en luister van Sting tot Bach, Bob Dylan en Diana Krall, John Mayer en Chris Isaak, Nina Simone en Norah Jones.  

Sy is ook elke weeksoggend as omroeper op die Kaapse radiostasie Bok Radio te hoor. Nadine hou ook haarself besig met vrouewerkswinkels in verskillende provinsies, wat sy per geleentheid saam met Yolande Britnell Steyn van Sit aan die Ketel aanbied. 

Nadine lewer ook nasionaal akoestiese vertonings saam met die Rooiwynprofeet en skuif agter die klavier in vir hierdie vertonings. Die sangeres is mal oor dié vertonings aangesien dit haar ‘n “volsirkel-oomblik”-gevoel gee, want dit is hoe sy haar loopbaan afgeskop het, maar ook waar sy op haar gelukkigste is – agter die klavier. 

Nadine is ook ‘n toegelate prokureur en het ‘n meestersgraad in mensehandel en kuberveiligheid voltooi. Sy gebruik die kennis wat ek opgedoen het in haar skooloptredes en spreek aanlynveiligheid van kinders aan deur haar musiek. In Augustus en September vanjaar het sy altesaam 7 000 kinders toegespreek en opgelei om hulself te beskerm in hul aanlynwerelde.   

Share this article

Recent News

Alba Vorster ontplof soos ‘n TYDBOM met nuwe Afrikaanse snit   
01Dec

Alba Vorster ontplof soos ‘n TYDBOM met nuwe…

(1 Desember 2023) Die jong Suid-Afrikaanse sangeres Alba Vorster is…

Boodskap op die Radio – Die Bokkies  
01Dec

Boodskap op die Radio – Die Bokkies  

(1 Desember 2023) (Louis van den Berg, Nadine Blom, Loki…

Dis partytjietyd met Martin Bester se Boerepop”!  
01Dec

Dis partytjietyd met Martin Bester se Boerepop”!  

(1 Desember 2023) Een ding waarvan elke Afrikaanse musiekliefhebber seker…